gillet_70


NYNÄSHAMNS FOLKDANSGILLE en pigg 70-åring


Lördag 12 okt hade Nynäshamns Folkdansgille 70-årsfest med höstbuffé och dans i NSS klubbhus vid Fagerviken. Föreningens alla medlemmar var inbjudna.

Det hela började med en tipspromenad med frågor om föreningen historia. T ex antalet som varit ordföranden under föreningens 70 år. Några gissade rätt på 17 personer.

Vår nuvarande ordförande Liliann Jacobsson hälsade oss välkomna. Under kvällen hade vi möjlighet att titta i de klippböcker som föreningen samlat på sig under alla år. Kvällen bjöd också på 5-min berättelser med minnen och fakta från varje decennium. Föreningen var som störst på 80-talet när det var 2 st barnlag, ungdomslaget, vuxna laget, motionsdansen, familjegruppen, gammeldansgrupp och systugan med totalt 19 st valda dansledare och 195 medlemmar. Då startade också vänortsutbytet med de nordiska länderna.

Efter att ha avnjutit Gundes goda och fantastiska mat röjdes golvet för dans och det blev både gammalt och modernt men även gillesdanser som drog upp de flesta på golvet. Vi avslutade kvällen med Sorundatårta som Hembygdsföreningen uppvaktat oss med. Vi hade dessutom en härlig marsipantårta specialdesignad av Elin Schönning Jacobsson i föreningens färger och med vårt emblem. Trötta och nöjda vände vi hemåt för att fortsätta jobba för föreningens fortsatta verksamhet.

Tack till alla som var med och gjorde kvällen möjlig!

Text: Britt Hortlund, Foto: Ragnhild Hörnfeldt och Birgitta Ljunggren Bergman